You are currently viewing KRITERIA PILIH KERJA

KRITERIA PILIH KERJA

Employment-Law

Kriteria – kriteria yg perlu dilihat dan dipilih

Sebelum kita buat keputusan utk ‘grab’ sesuatu pekerjaan tu, kita haruslah lihat apakah pekerjaan itu mempunyai kriteria – kriteria yg sesuai dgn keadaan kita. Bagi mereka yg sudah biasa bekerja di Singapura tentu dah masak dah. Namun, bagi mereka yg newbie, mungkin ada benda yg mereka tak tahu. Antaranya ialah:

1) Untuk Singaporean (local) atau foreigners.

2) Perlu atau tidak Sijil akademik.

3) Perlu atau tidak pengalaman.

4) Perlu atau tidak bilingual (boleh berbahasa mandarin dan English).

5) Ada atau tidak disediakan kenderaan utk pergi dan balik kerja (Penting jika anda tiada kenderaan dan jarak tempat kerja yg sangat jauh dari rumah).

6) Jika menggunakan public transport, apakah waktu shift kerja itu kita boleh dapatkan public transport untuk pergi dan balik kerja.

7) Bagi Muslim: Halal atau tidak (bagi pekerjaan penyediaan makanan).

Banyak lagi tips2 penting yg kami akan share utk peserta – peserta yg join Program Personal Coaching. Khas utk newbie sahaja. Nak join ? Hubungi kami sekarang. Seat terhad!

Najib Halim

Berasal dari Kuantan, Pahang. Beliau merupakan CAREER COACH PROFESSIONAL yang memberi coaching dan khidmat nasihat kerjaya kepada warga Malaysia yang mahu membina kerjaya di Singapura dengan bebas dan selamat. Anda Mahu Sertai Program Kerjaya Kami? Hubungi kami segera. +6012 - 222 2072 (SMS/WHATSAPP/CALL)

This Post Has 2 Comments

  1. Norsidah bte sahran

    Sy cm ada kmahiran dlm housekeeping je.klu bleh ada tmpat tinggal n mkn oklh

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.