You are currently viewing Agensi Pekerjaan Yang Bagus?

Agensi Pekerjaan Yang Bagus?

Ramai juga yang menghubungi saya bertanyakan agensi pekerjaan yang boleh “dipakai”. Ini antara pertanyaan yang susah saya nak jawab. Biasanya bila saya ditanya soalan begini, saya akan terus menjawab ” tidak tahu “. Ini adalah jawapan yang paling simple, tepat dan selamat yang boleh saya berikan.

 

Tak dinafikan dalam poket saya ni ada senarai agensi pekerjaan yang mempunyai kredibiliti. Namun begitu, timbul beberapa persoalan dalam fikiran saya. Ia adalah tentang sikap profesional yang saya amalkan.

 

Amat sukar untuk meramalkan tempoh hayat kredibiliti sesebuah company jika ia bukan company kita sendiri. Maka adalah lebih mudah jika saya memberi jawapan profesional..

 

“Saudara boleh pakai mana – mana agensi yang saudara suka. Baca dan fahami agreement. Setelah mendapat gambaran jelas agreement tersebut, fikirlah sedalam – dalamnya dan barulah buat keputusan. Jangan hanya dengar penjelasan dari agen. Jika tak boleh baca agreement yang dalam bahasa English tu, bawaklah jumpa kawan – kawan yang pandai English. Jika ia berbaloi, teruskan.. Jika berlaku apa – apa, jangan cari saya taw..hehehe”.
10475516_1484584248472510_1392230631128237737_n

Najib Halim

Berasal dari Kuantan, Pahang. Beliau merupakan CAREER COACH PROFESSIONAL yang memberi coaching dan khidmat nasihat kerjaya kepada warga Malaysia yang mahu membina kerjaya di Singapura dengan bebas dan selamat. Anda Mahu Sertai Program Kerjaya Kami? Hubungi kami segera. +6012 - 222 2072 (SMS/WHATSAPP/CALL)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.